#HÏVAN: Foodblogger PRIYA BADELOE van PriyaLovesFood

Priya is 31 jaar en geboren in Gouda. Hier woonde zij met haar twee lieve ouders en twee oudere zussen (37 en 39 jaar). Priya woont sinds haar 23e in Den Haag. Zij houdt van koken, lezen, muziek en Netflixen. Ze is een gezelligheidsmens en gaat ook graag naar de bioscoop of drinkt graag wijntjes met vrienden.

Priya is Marketing en Communicatiemedewerker. Dit terwijl ze eigenlijk een totaal andere achtergrond heeft: zij heeft Fashion & Design gestudeerd en is dus eigenlijk stylist/mode-ontwerper. 

Op haar 20e begon Priya’s passie voor eten op te bloeien. Ze begon te experimenteren met recepten en is haar eigen Food website gestart. Op deze website zijn verschillende recepten te vinden uit diverse keukens. Of het nu Hindoestaans, Turks, Indiaas of Thais is, je vind hier van alles. Priya zelf is allergisch voor koemelk en noten en is deze website in de eerste instantie gestart voor mensen met allergieën. Op de website deelt zij ook haar eet ervaringen buitenshuis en hoe er wordt omgegaan met dieetwensen en allergieën.

Als kind had zij veel last van allergieën en eczeem. Hierdoor was zij het zorgkindje van haar ouders, miste zij veel en had ze moeite om bepaalde vakken op school bij te houden. Als kind werd zij daar erg onzeker en angstig van. Volgens haar moeder is zij juist door deze ervaring een echte strijder. Haar moeder over Priya: “Je bent een sterke dame geworden, die van uitdagingen houdt en er ook voor gaat, zoals nu met je blog. Je gaat er gewoon voor!”

Lees onderstaand interview om meer te weten te komen over Priya’s achtergrond, foodblog en haar visie wat betreft de Hindoestaanse cultuur.


Achtergrond

Hoe zou je je jeugd omschrijven?

Wij hebben een prettige jeugd gehad met veel liefde en een goede opvoeding. Nu zijn wij nog steeds erg close met elkaar.

Hoe was jij als kind?

Ik was een druk en enthousiast kind. Heel creatief en leergierig. Als er visite kwam, stond ik graag op de voorgrond. Ik was niet verlegen en durfde volgens mijn ouders op jonge leeftijd al meer dan mijn zussen.

Ik maakte snel vriendjes, zowel jong als oud. Ik werd, als 8 jarig kind, gemakkelijk vrienden met de buren van 50. Dit heb ik gelukkig nog steeds!

Je hebt Fashion & Design gestudeerd, maar uiteindelijk heb je gekozen voor een andere richting (Marketing & Communicatie). Kun je dit verder toelichten?

Ik merkte na een aantal jaren dat ik veel commerciëler ben en marketing veel leuker vind. Ik doe al jaren niets meer met Fashion/Design.

Welke 3 levensgebeurtenissen zijn bepalend geweest voor je karakter?

Met stip op één: mijn allergieën en het bijkomende eczeem. Dit heb ik al mijn hele leven, maar toch is het echt een leidraad geweest. Ik belandde hierdoor regelmatig in het ziekenhuis. Als kind werd ik daar erg onzeker en angstig van. Uiteindelijk heeft dit er wel voor gezorgd dat ik een doorzetter en harde werker ben geworden. Ik geef niet snel op en als ik ergens met volle overgave aan start, wil ik altijd dat het een succes word.

De volgende gebeurtenis die veel indruk heeft gemaakt, was de start van mijn carrière. Ik studeerde Fashion & Design en na het afstuderen had ik direct een leuke baan. Helaas was dat maar voor één jaar en ben ik een hele tijd werkloos geweest. Het zoeken naar een passende baan en op een gegeven moment ook buiten de mode zoeken, heeft ervoor gezorgd dat ik erachter kwam waar ik echt gelukkig van wordt en waar ik goed ik ben. De blog ‘Priya Loves Food’ geeft mij het zelfvertrouwen dat ik in de afgelopen jaren miste. Ik ben iets uit hobby gestart, wat mensen blijkbaar leuk vinden en wat ik goed doe.

Daarnaast ben ik wie ik ben door de positieve en vertrouwende steun van mijn ouders en zussen. Deze staan voor mij klaar en geven mij advies wanneer ik door de bomen het bos niet meer zie. Ook mijn vriendinnen kan ik altijd benaderen voor tips.


Foodblogger

Waar komt je passie voor food vandaan en hoe/wanneer heb je deze ontdekt?

Omdat ik voedselallergieën heb voor koemelk en noten, maakte mijn moeder bijna alles zelf voor mij. Zo hoefde ik niets te missen. Ze verving melk door andere dingen en zo at ik bijvoorbeeld lasagne met een zelfgemaakte bechamelsaus. Ook recepten zonder rund- en varkensvlees (wat wij vanuit religie niet eten) is geen punt.

Met mijn moeder samen in de keuken was geen succes. Ik besloot toen maar mee te kijken en/of het recept te vragen. Toen ik op mijn 23e op mezelf ging wonen belde ik haar regelmatig voor receptjes. Ik begon het koken steeds leuker te vinden en begon te experimenteren.

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen food website te beginnen?

Het idee van een website met mijn recepten, waarop andere mensen met allergieën tips en inspiratie konden krijgen, speelde al een aantal jaren. Vorig jaar januari heb ik het eindelijk gedaan. Dat dit zo enorm groeit, had ik nooit van mijn leven durven dromen. Onderhand ga ik regelmatig naar events, maak ik recepten voor merken, ontmoet ik leuke mensen en review ik restaurants. Fantastisch. Ik geniet hier echt van.

Wat kunnen wij de komende 5 jaar van jou verwachten?

Ik hoop natuurlijk nog steeds te bloggen en hoop stiekem dat dit mijn fulltime baan kan worden. Het lijkt mij heerlijk: de hele dag met food in de breedste zin van het woord bezig zijn. Het online-platform spreekt mij wel het meest aan. Ik heb (nog) geen interesse in een restaurant of catering, maar vind het veel leuker recepten te ontwikkelen en nieuwe trends te spotten.


Hindoestaanse cultuur

Hoe zou jij de Hindoestaanse cultuur omschrijven?

Ik vind de Hindoestaanse cultuur een prachtige, maar ook erg gecompliceerde cultuur. Ik zie wel verschil tussen religie en cultuur. Ik ben er trots op een Hindoestaanse vrouw te zijn. Het mooie aan de cultuur is het eten, de kleurrijke kleding, de gastvrijheid, de gezellige feestjes of gewoon als er visite komt. Ik ben religieus opgevoed en ben dit nog steeds. Ik vind het Hindoeïsme een prachtig geloof. De cultuur wordt wel door iedereen anders beleefd, waarvan niet altijd alles bij mij past.

Hoe houd je balans tussen verschillende culturen? Bijvoorbeeld de Westerse en Hindoestaanse cultuur?

Opgroeiende in Gouda ben ik redelijk vrij opgevoed door mijn ouders. Studeren en zelfstandigheid was belangrijk bij ons thuis. Wij mochten studeren wat wij wilden, als je maar achter je keus stond en er het beste van maakte. Ook op mijzelf wonen was geen punt. Hierdoor heb ik nooit moeite gehad met de balans tussen de Westerse en Hindoestaanse cultuur. Ik heb het beste van beide kanten.

Welke drie taboes van de Hindoestaanse cultuur kunnen belemmerend zijn voor Hindoestaanse vrouwen?

Ik hoop heel erg dat er geen taboes meer zijn anno 2019. Tegenwoordig zie je zoveel zelfstandige, krachtige en inspirerende Hindoestaanse vrouwen. Dingen als scheiding, het hebben van wel of geen kinderen, of de afkomst van je partner, moeten eigen keuzes zijn, zonder vooroordelen.


#HÏVAN


Bekijk hier de food website van Priya: www.priyalovesfood.nl