#HÏVAN: DEWI PARAGH over haar gezin en leven als zangeres

Achtergrond

Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben 28 jaartjes jong, geboren en getogen in Amsterdam en woon in Diemen zuid.

Uit wat voor familie kom je?

Papa is een Paragh en Mama een Banarsie. Ik heb een zusje van anderhalf jaar jonger (Devja) en een broertje van 18 (Presant).  Ik heb een ontzettende goede band met mijn ouders, vooral met mijn daddy. He is like my bestfriend 🤗.

Welke drie levenservaringen waren bepalend voor jou als persoon? En waarom?

1. Mijn eerste baan was bij de BP en dat was zo ontzettend leuk, want ik leerde voor het eerst hoe spannend het was om mijn eigen geld te verdienen.

2. De dag dat ik mijn man had leren kennen. Hij was echt een lifechanger voor me, als het gaat om heel veel positieve kanten. Ik wilde door hem het uiterste uit mijn leven halen.

Hij was qua karakter wat rustiger dan mij. Ik ben best wel een druk persoon. Dus af en toe moesten we een evenwicht daarin vinden. But after 4 years he still loves me. 🤣

3. De dag dat ik mama werd van mijn 2 zoontjes. Zayn is geboren op 11-03-2018 & Dylan is geboren op 22-11-2019 .

Ik ben 1 jaar achter elkaar mama geworden dus dat was echt wel een avontuur, maar samen met mijn man was het een van de leukste tijden. Ben van beide met keizersnede bevallen dus mijn lichaam was hierna nooit meer wat het was. De eerste was een spoedkeizersnede en tweede was geplande keizersnede.

Career

Wanneer heb je je passie voor zingen ontdekt? En wie heeft jou gestimuleerd?

Ok, dus ik was eigenlijk gewoon een van die badkamerzangeresjes haha. Mijn man is echt een geboren muzikant. Toen ik hem leerde kennen was hij ook bezig met zijn eigen band die hij al jaren geleden had opgericht.

Toen wij ons eerste kindje hadden gekregen, Zayn, toen begon ik liedjes voor hem te zingen en ik had het een keer opgenomen en naar mijn man gestuurd, omdat ik hem de reactie van Zayn op muziek wilde laten zien en eigenlijk meer niet. Zodoende zei mijn man meteen kom we gaan een nummertje opnemen en dat was pisime zouk. Ja en sinds toen ben ik ook meteen de leadzangeres van “THE TIGERS” geworden. Dus mijn man was degene die mij echt gepushed had om door te gaan. Dus hij is eigenlijk mijn man/babydaddy/musicproducer haha.

Hoeveel tijd ben je momenteel kwijt aan muziek? En wat doe je allemaal op het gebied van muziek?

We zijn zeker dagelijks met muziek bezig. Ik doe alleen het zanggedeelte en natuurlijk alle promotie. Dat zijn de twee dingen waar ik goed in ben. 

Eigenlijk ben ik nog niet zo bekend, maar ik doe mijn best.

Los van demuziek was ik al jarenlang bezig met social media (fotos/videos/vloggen) dus ik denk dat veel mensen mij daar ook wel van kennen. Alleen het muziek gedeelte is er nu bijgekomen.

Je bent onlangs moeder geworden. Kun je hier meer over vertellen? En hoe houd je balans tussen werk en privé?

Zo ja geloof me het is af en toe moeilijk. Vooral met optredens… daar heb ik veel moeite want dan mis ik ze zo erg dat ik tijdens het optreden af en toe een beetje afgeleid ben. Gelukkig treed ik samen op met mijn man. Hij is bandleider en toetsenist. We troosten elkaar dan soms een beetje tijdens een gigg, haha.

Verder maakt mijn man natuurlijk alle studiomuziek thuis, dus dat is makkelijk te combineren met onze kids thuis. Soms verschonen we een luiertje en nemen tegelijkertijd onze zang op, haha.

Wat was je grootste uitdaging de afgelopen 10 jaar? En hoe ben je hiermee om gegaan?

Ik denk toch mijn eigen draai in het leven vinden. Vijf jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit leven zou leiden: soulmate ontmoet, twee zoontjes hebben en zangeres.

Ik was toen een tijdje een workaholic, omdat ik verder niet zoveel te doen had. Ik ging toen ook nog wel stappen en leuke dingen doen met mijn beste vriendin, Kirti. Maar de dag dat ik mijn eigen gezin kreeg, was toch wel de uitdaging om te zien of ik het allemaal wel aankon en geloof me tot zover is het een gekkenhuis, maar ik zou niets liever willen. 🤗

Wat kunnen wij van jou verwachten in de toekomst?

Sowieso veel muziek uitbrengen en hopelijk veel live optredens, als deze corona crisis voorbij is ofcourse.

Hindoestaanse cultuur

Hoe zou je de Hindoestaanse cultuur/gemeenschap omschrijven?

Ik hou sowieso van mijn Hindoestaanse background, maar de gemeenschap op dit moment is echt 50-50 bij mij. Ik wil niet iedereen over 1 kam scheren, maar ik ervaar echt veel negativiteit en haatreacties op social media. En ik zie dit ook veel bij anderen terugkomen en meestal zijn het toch wel Hindoestanen en dat vind ik jammer. Want we zouden echt een eenheid kunnen zijn.

Als je googelt op “Hindoestaanse Vrouwen” kom je behalve positieve termen zoals ‘succesvol’ of ‘modelburger’ ook termen tegen als: verstikkende omgeving, eenzaam, depressie etc. Hoe kunnen wij dit verbeteren?

Eerlijk gezegd zie ik dat veel meiden gewoon met elkaar socialiseren: in reallife maar ook via social media. Dat vind ik al een begin. Het is een stukje niet alleen voelen. En verder vind ik dat wij meer met elkaar moeten communiceren ongeacht met wie je wilt praten. Laten we voor elkaar klaar staan om onze Hindoestaanse vrouwen te laten shinen in deze tijd ❤️.