Be the CEO of your life

BE THE CEO OF YOUR LIFE

Het grootste project waar je ooit aan zal werken, het meest van zal leren en de grootste impact zal hebben is: je eigen leven. Neem de touwtjes in handen en zie jouw leven als een groot businessplan. Wat is je basis, hoe creëer je structuur, wat is jouw persoonlijke branding (naar je werkgever of binnen jouw social community), je financiële doelstellingen en het belangrijkste: jouw ontwikkeling. Wat is jouw stip op de horizon? Daag jezelf uit! Be the CEO of your own life.

1 – A vision is a mission: het hebben van een duidelijke visie bepaalt niet alleen hoe je handelt, maar geeft die acties ook betekenis. Leidinggevenden begrijpen dat organisaties een visie en een doel nodig hebben, maar veel mensen realiseren zich niet dat hun eigen leven dezelfde drijvende factoren vereist.

2 – Take action: als je visie duidelijk is en je jouw missie voor ogen hebt is het enige wat nog mist: ‘actie’. Feel the fear and do it anyway!

3- Control your life: houd overzicht en evalueer dagelijks/wekelijks/ maandelijks en elk jaar om jezelf te verbeteren en zo ook uit te dagen. Sta stil bij de vijf mensen met wie jij het meest omgaat. Wat voor invloed hebben deze mensen op jou en jouw ontwikkeling?


IF THE PLAN DOESN’T WORK, CHANGE THE PLAN. BUT NEVER THE GOAL

Ben jij een ondernemer of de eigenaar van een bedrijf? Je zou denken dat dit hetzelfde is, maar kijk nog eens naar de vraag…

Het verschil tussen een ondernemer en de eigenaar van een bedrijf is eigenlijk heel groot! Een ondernemer is namelijk altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, kansen en oplossingen. En de eigenaar van een bedrijf… tja die runt gewoon zijn of haar bedrijf. Misschien ben je geen bedrijfseigenaar, maar heb je wel een ondernemend karakter. Hoe maak je hier dan optimaal gebruik van op school, werk of misschien in een hobby die je al jaren hebt?

on·der·ne·mer (de; m,v; meervoud: ondernemers)
‘Iemand die een bedrijf voor eigen rekening uitoefent’

Een mooi voorbeeld: stel dat een ondernemer en een bedrijfseigenaar beide een eigen yogastudio starten. Na 7 jaar heeft de eigenaar nog steeds een yoga-studio. Misschien heeft hij of zij nog een extra vestiging geopend, maar that’s it. Alles draait op rolletjes, verder geen bijzonderheden.
Neem je een kijkje bij de ondernemer na 7 jaar, dan zie je iets heel anders. De ondernemer heeft een aantal vestigingen geopend, in alle delen van de stad. Je kunt bij zijn/haar studio ook online lessen volgen, er is een eigen yoga kledinglijn te koop en je kunt er in de avonduren ook cursussen volgen tot yoga docent. Zie jij het verschil?

HOW CAN I ADD MORE VALUE ?

Ben jij een bedrijfseigenaar? Ga dan op zoek naar datgene waar jij als bedrijf meer waarde aan kan toevoegen bij jouw niche of de branche waarin jij opereert. Vind je dit moeilijk? Ga dan op zoek naar een ‘ondernemend persoon’, ’rolmodel’ of gewoon iemand waar je mee zou willen sparren over jouw bedrijf. Om succesvol te zijn, moet je gezonde, inspirerende en ondersteunende relaties opbouwen. Het leven is een teamsport- je kan het niet alleen doen. Een nieuwe ontwikkeling binnen jouw bedrijf zal niet uit het niets ontstaan. Because something new comes from within!

You have to push yourself away from your inbox and away from your daily desk. And think: How can I add more value? And it has to be something you do everyday...

BE THE GAME CHANGER.

Ondernemen kan je ook doen op school, bij je huidige werkgever of met een hobby. Hoe zou je dat kunnen doen denk je dan? Simpel, krijg je een vak op school waar je interesse ligt of speelt er een ontwikkeling in jouw branche aan het werk? Ga je meer verdiepen in dat onderwerp en help je medestudenten/collega’s met het studeren voor dat ene proefwerk waar zij moeite mee hebben. Volg koplopers binnen dat vakgebied om zo praktijkinzichten te krijgen binnen het gekozen thema. Ben jij toevallig van plan om je binnen dat thema te specialiseren dan is solliciteren voor een stage of baan een eitje voor jou, omdat je net wat meer weet over de ontwikkelingen binnen die ene branche dan jouw medestudenten. Goal: word professional op dat gebied en val zo op bij jouw docent of leidinggevende (wie weet staat er wel een nieuwe positie of loonsverhoging op jou te wachten!).

Samenwerkingsprojecten op school zijn voor ‘echte’ ondernemers niet altijd even makkelijk. Hoe ga je om met jouw ondernemers kwaliteiten in team verband? JIJ neemt jouw team op sleeptouw en zorgt voor de perfecte organisatie, structuur, presentatie en dat zorgt voor die ene paar extra’s als kers op de taart waar niemand aan heeft gedacht, maar wat jouw team laat uitspringen.


Nothing is more important than recognize your own value. Because if your own value is low, your place in the market will be as low. Offer something valuable to the world and make the change.