VALUE IS UNIQUENESS

In de afgelopen vijfentwintig jaar heeft er een enorme verandering plaatsgevonden naar de kijk op ‘succes’. Je kent het wel, een 8 als cijfer is nog geen 10. Die promotie welke je met moeite hebt binnengesleept maakt geen impact want je bent geen manager of directeur van een bedrijf. Die diploma? Dat is het minste wat van je verwacht wordt. Een ‘attitude’ dat in vele culturen speelt en een druk uitoefent op jou, jouw ontwikkeling en dat waar je ooit van gedroomd hebt.

“Comparison is an act of violence against the self.”

De druk om te presteren is hoger dan ooit. In je carrière, persoonlijke ontwikkeling of in je studie. Maar is die druk welke op jou wordt uitgeoefend wel jouw droom? Want neemt het niet meer energie van jou als je werkt aan het herstellen van zo een doodlopend pad? Hoe lang duurt het dan voor het behalen van zo een externe verwachting en is dit het wel waard? Neem het risico om een stap te zetten naar JOUW droom!

“Nothing in life is worthwhile unless you take risks, nothing.”

Iedereen heeft wel een droom, maar een droom zonder doel is enkel een droom. Zodra jij tot actie komt en bereid bent om verandering aan te brengen en net iets harder te rennen dan alle anderen om jou heen. Alleen dan zal jij het verschil maken en is die ene diploma of functie binnen dat bedrijf een mooi ervaring wat je meeneemt, maar is het qua waarde niet te vergelijken met de verandering welke jij hebt aangebracht in jouw leven. Want jij werkt dan fysiek aan het behalen van JOUW droom.

“There is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you’re capable of living.” — Nelson Mandela

Je zal er vast wel goed over na hebben gedacht wat je wil doen met je leven. Welke vakken je kiest op school, de studiekeuze die je maakt of het bepalen wat je gaat doen met je leven. Er zijn vast mensen geweest in jouw omgeving die vertellen dat je het op een bepaalde manier moet doen, zodat je altijd wat hebt om op terug te vallen. Maar deze wijze van denken zal je ook altijd laten TERUGvallen. Wanneer iets niet verloopt zoals je misschien gepland had zal je altijd voelen dat je een stap terug gaat. Maar waarom zou je moeten terug vallen als je ook vooruit kan vallen? Want alleen dan kan je zien waar je op valt als datgene waar je naartoe werkt niet in een keer uitpakt.

Failure is progress.

Heb je er ooit over nagedacht dat elke mislukte poging een stap dichterbij een overwinning is? Want alleen dat brengt jou dichter bij jouw doel. En het is niet erg om 10x op een andere manier te vallen want het gaat er om hoe je die 11de keer weer opstaat en doorgaat. Pak kansen en wees niet bang om te falen!

If you don’t fail, you’re not even trying. To get something you never had, you have to do something you never did. Because taking risks, is not just about going for a job. It’s also about knowing what you know and what you don’t know. It’s about being open to people and to ideas, the chances you take, the people you meet, the people you love, the faith that you have. That’s what’s going to define you. Never be discouraged, never hold back, give everything you’ve got and when you fall throughout life remember this: FALL FORWARD.

Value is based upon uniqueness.

Je hebt misschien al veel tijd besteed aan het bestuderen van ‘het perfecte leven’ zoals deze van je verwacht wordt dat je niet meer weet wie je zelf bent. Besteed vanaf vandaag elke dag een uur de tijd om te werken aan jezelf. Te werken aan een thema waar jij in wil groeien. Het is zo belangrijk om jezelf te kunnen afzonderen van hen, die jouw visie op het leven niet begrijpen, als je naar jouw droom toe wil werken. Je zal een unieke versie van jezelf leren kennen en deze ook echt waarderen.

Bedenk dat de schoonheid van een diamant enkel wordt benadrukt door de druk die op het object wordt uitgeoefend. De uniekheid van de diamant bepaalt de waarde.

Je zal nooit de beste ‘na-aper’ worden, maar je kan wel de beste versie van jezelf ontwikkelen. Ik daag je uit om dan jouw waarde te bepalen, want ‘your value is based upon uniqueness’.


Je zal je wel afvragen: ‘huh, dit was toch een carrierecolumn?’

  • Werk naar die ene droombaan, maar wees uniek. Zorg voor een specialisatie wat jou onderscheid in de markt.
  • Start dat ene bedrijf waar je al jaren van droomt, maar zorg ervoor dat je waarde toevoegt aan deze wereld. Dat je uniek bent in de wijze waarop je iets doet.

#HÏVAN

Over hivancommunity

Hivancommunity heeft als doel om de positie van de Hindoestaanse vrouwen te versterken in Suriname en Nederland. Het platform heeft meerdere concepten: interviews, een magazine en in de toekomst volgen (internationale) projecten. Het moet een kennisplatform worden, aangezien kennis er mede voor kan zorgen dat vrouwen uit een ongewenste sociale context kunnen bewegen. Het moet een platform zijn waar vrouwen vragen kunnen stellen die ze nergens anders kunnen stellen. De interviews moeten hen inspireren en adviezen geven. De scherpe columns moeten zorgen voor herkenbaarheid en bruikbare adviezen. En de projecten moeten leiden tot zichtbaar resultaat. >> Lees meer