Ben jij gelukkig?

Ben je gelukkig? Dat is de vraag die ik mijzelf stel wanneer ik in de vroege ochtend weer eens gehaast de auto in stap. Ik heb een prachtig gezin, een mooi huis, 2 auto’s voor de deur, een lieve (schoon) familie en daarnaast een geweldig sociaal leven. Lekker uiteten, vakanties met vriendinnen. Niks te klagen toch?

Maar ben ik gelukkig? Dat is de vraag die ik mijzelf keer op keer stel. Het antwoord op deze vraag weet ik, maar ik ontken mijn gevoelens. Als ik toegeef dat ik niet lekker in mij vel zit, kom ik dan niet ondankbaar over?

Na de zoveelste (spontane) huilbui in de auto besluit ik mijn baan op te zeggen en het roer om te gooien.  Het is tijd om mijn gevoelens onder ogen te komen. Geen duidelijk beeld van de toekomst, maar één ding weet ik zeker… ik voel me bevrijd en gelukkig.

Je hoort wel vaker dat mensen opzoek gaan naar zichzelf. Voor mij had dit geen betekenis. Ik dacht altijd: “hoe kun je jezelf verliezen?” Tot het moment komt dat je wakker wordt en denkt: “wie ben ik nou eigenlijk?”. Ik ben een dochter, een echtgenote, een collega en op de eerste plaats een moeder, maar wie ben ik echt? Wat vind ik leuk, wat is mijn favoriete gerecht, wat is mijn lievelingsliedje? We steken zoveel tijd en energie in het leren kennen en ontdekken van een ander, maar de allerbelangrijkste persoon in het leven cijferen we weg.

Eigenlijk ben ik een jongleur met twee fulltime banen, zo voel ik me. De belangrijkste baan in mijn leven is om te zorgen voor mijn gezin, want ik ben een vrouw en dan is het verzorgen van mijn man en kind de belangrijkste taak in het leven, toch? Ook heb ik een baan nodig die ervoor zorgt dat de rekeningen betaald worden. Veel vrouwen zullen zeggen dat het zorgen voor je gezin geen fulltime baan is. Ik zie dat anders. Wanneer ik thuis ben denk ik aan mijn werkzaamheden op kantoor, wanneer ik op kantoor ben denk ik aan taken die thuis liggen te wachten op mij. Nergens heb je volledige focus wat ervoor zorgt dat je gaat verzaken zowel thuis als op het werk.

In 2018 heb ik besloten om te kiezen voor de allerbelangrijkste persoon in mijn leven, 3x raden wie dat is. Ik heb gekozen voor mijzelf. Ik heb ervoor gekozen Doeshana te leren kennen. Dit heb ik op verschillende manieren gedaan. Allereerst heb ik mijn baan opgezegd en ben ik in gesprek geraakt met een dame, die ik later ben gaan zien als coach. Zij heeft ervoor gezorgd dat er een nieuwe wereld voor mij openging.  Daar waar ik altijd bang was om ‘alleen’ te zijn, ontdekte ik dat ik kon genieten van mijn eigen gezelschap en dat ik ook nog eens erg leuk gezelschap ben. Ook heb ik geleerd dat mediteren een vorm is om rust, ruimte en creativiteit te creëren.

Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd is om te blijven investeren in jezelf. Wil je leren piano spelen, salsa dansen, Chinees leren spreken of wat dan ook. Doe het! Het is heerlijk om nieuwe dingen te leren! Je daagt jezelf uit en houdt daarmee je mind gezond. Je krijgt er energie van want er wordt een vlammetje aangewakkerd in je lichaam. Zelf heb ik verschillende seminars bijgewoond van o.a. Tony Robbins in Londen, Joseph McClendon en Michael Pilarczyk. Ook ben ik naar een stilte retraite geweest in Italië.

Het boek van Elle Luna ‘Op de tweesprong van moeten en willen’ heeft mij geholpen op papier te zetten wat ik nu echt wil.  Hierdoor ben ik in staat geweest om mijn businessplan te schrijven en mijn bedrijf ICT-Helden op te starten.

Ik ben trots. Trots dat ik heb gekozen voor mijzelf. Trots dat ik een mooi bedrijf heb opgezet en trots dat ik andere mensen kan helpen en coachen. Ik ben gelukkig! En jij?

Geschreven door Doeshana Ganesh


#HÏVAN

Hivancommunity heeft als doel om de positie van de Hindoestaanse vrouwen te versterken in Suriname en Nederland. Het platform heeft meerdere concepten: interviews, een magazine en in de toekomst volgen (internationale) projecten. Het moet een kennisplatform worden, aangezien kennis er mede voor kan zorgen dat vrouwen uit een ongewenste sociale context kunnen bewegen. Het moet een platform zijn waar vrouwen vragen kunnen stellen die ze nergens anders kunnen stellen. De interviews moeten hen inspireren en adviezen geven. De scherpe columns moeten zorgen voor herkenbaarheid en bruikbare adviezen. En de projecten moeten leiden tot zichtbaar resultaat. >> Lees meer