Vertel eens wat over jezelf?

Vertel eens wat over jezelf? De welbekende vraag die regelmatig word gesteld. Makkelijke vraag, want jij kent jezelf immers het beste, toch?  Maar hoe beantwoord je deze vraag? Elke keer als deze vraag mij word gesteld denk ik na over wat ik ga vertellen, want wat is de ‘echte’ waarheid? Vertel ik wie ik denk dat ik ben of wat mijn omgeving vind dat ik ben. Ga ik vertellen wat ik denk dat mijn gesprekpartner wilt horen of vertel ik wie de ‘echte’ Doeshana is.

Mijn naam is Doeshana Ganesh, partner van Krishan, moeder van Jayden en trotse eigenaar van detacheringsbureau ICT-Helden. Mooi verhaal, maar wat vertelt dit over Doeshana?

Cut the crap, laten we gewoon een keer eerlijk zijn en vertellen wie we echt zijn. Het hoeft niet altijd een ideaal beeld te zijn. We groeien op in een maatschappij waarin we altijd maar ‘perfect’ moeten zijn en binnen de kaders moeten passen. Ik ben opgegroeid in een gezin waarin wij altijd werden vergeleken met ‘anderen’. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nooit tevreden kon zijn met wie ik was en een constante strijd moest voeren met mijzelf en anderen. Het was nooit goed genoeg, want er was altijd iemand anders die knapper, slimmer, serieuzer, vooruitstrevender, slanker was.

Toen ik begon met ICT-Helden kwam ik erachter dat dit mij niet verder zou gaan helpen. Ik was onzeker, maar doordat ik altijd een masker op had en deed alsof ik de wereld aan kon, had mijn omgeving niet door dat ik zo onzeker was.

Ondernemerschap begint met het ontdekken van wie jij bent. Op het moment dat jij bewust bent van jouw vaardigheden en hier ook daadwerkelijk in gaat geloven dan kunnen er mooie dingen gaan ontstaan. Weet wat jouw krachten zijn en geloof hierin! Er komt een moment dat je die innerlijke strijd met jezelf en met anderen gaat loslaten, omdat jij weet wie jij bent en wat je waard bent.

Naast dat je gaat ontdekken wat jouw krachten zijn, ga je ook ontdekken wat jouw belemmeringen zijn. Belemmeringen ontstaan door gedachten en overtuigingen. De grootste belemmering in het leven dat ben je zelf!

Met behulp van Tony Robbins en zijn geweldige seminar ‘Unleash the power within’ ben ik in staat geweest mijn eigen belemmerende gedachten om te zetten in iets positiefs. Tijdens dit seminar leer je in vier dagen wat deze belemmerende gedachten zijn, wat het met je doet en hoe het jou belemmert in je doen en laten. Je gaat op zoek naar jouw blauwdruk, waarom denk je wat je denkt, voel je wat je voelt en doe je wat je doet?

Onze overtuigingen en gedachten zorgen ervoor dat we elke situatie op dezelfde manier gaan beoordelen en een patroon inbouwen. Stel dat je vanaf jongs af aan is vertelt dat je aanleg hebt om ‘dik’ te zijn, wat denk je dat er gebeurt als jouw vertrouwde omgeving deze slecht onderbouwde mening met jou deelt? Jij gelooft dit! Jouw onderbewuste slaat dit op en programmeert dit met als resultaat dat je er alles aan zult doen om ‘dik’ te blijven. Dit is wat ik bedoel met jouw blauwdruk. Zo hebben we verschillende overtuigen en gedachten die ons blijven belemmeren.

Het is tijd om wakker te worden, wat zijn jouw belemmerende gedachten en overtuigingen? En wat ga jij eraan doen om jouw blauwdruk te herschrijven?

Geschreven door Doeshana Ganesh

#HÏVAN

Hivancommunity heeft als doel om de positie van de Hindoestaanse vrouwen te versterken in Suriname en Nederland. We moeten een inhaalslag maken op het gebied van emancipatie. Het platform heeft meerdere concepten: interviews, een magazine en in de toekomst volgen (internationale) projecten. Het is een kennisplatform, aangezien kennis er mede voor kan zorgen dat vrouwen uit een ongewenste sociale context kunnen bewegen. Het moet een platform zijn waar vrouwen vragen kunnen stellen die ze nergens anders kunnen stellen. Waar ervaringen gedeeld worden die normaliter als taboes worden bestempeld. De interviews moeten inspireren en adviezen geven. De scherpe columns moeten zorgen voor herkenbaarheid en bruikbare adviezen. En de projecten moeten leiden tot zichtbaar resultaat. >> Lees meer