Zwanger? Protect your vibe

De bijzondere periode van zwangerschap kent zoveel facetten. Het enige wat voor mij telde was onze gezondheid. Die van de baby en van mij. Eerst dacht ik om deze column te schrijven over Qigong. Waardevol en praktisch… maar toch heb ik mij bedacht. Weet je waarom? Omdat het weer iets is dat je dient te DOEN en daar had ik als zwangere gewoon soms geen zin in. Dat neemt niet weg dat ik op energetisch niveau niet IETS wilde doen, want ik geloof echt in de vibe om ons heen en de energieën die je kunnen bijstaan…of juist niet.

Just to be honest…. Ik geloof in goed en kwaad. Er is eenmaal dualiteit in het materiële leven waar wij ons in bevinden. Ik kan mij herinneren dat ik als kind, na een nauta, “nadjar” had (ondanks dat ik een kleine zwarte tikka op m’n voorhoofd had, zwarte kralen armband en blauwsel achter m’n oren). De remedie tegen het ziek zijn was dan met blauw water baden, want ook de wimpers stonden recht….of zo ;). Nu ik zelf kinderen heb, met een Hollandse partner die toch wat nuchterder is dan mij, zet ik zo mijn vraagtekens erbij. Ik geloof in de energieën van kleuren (kleurentherapie werkt ook echt, als je het aan mij vraagt), maar moet het water nou echt blauw gemaakt worden met wasmiddel !?? Want dat werd bij ons gebruikt, het bekende blauwsel tabletje. Kan het niet op een andere manier, dat je blauw licht visualiseert of zo? En die tikka op mijn voorhoofd, deed die haar werk niet? Je dient toch wat zwarts te dragen om het boze oog buiten te laten? Ik weet het nog steeds niet hoor 😉 Wanneer “blauwsel” niet werkte, gingen we naar mijn nana en heelde hij mij met mantra, “sik” een kokostak, en wat zoets. Believe me or not… dat werkte altijd!

Maar goed, ik zal het hebben over de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap sta je energetisch erg open. Je kan energieën overnemen van de omgeving. Ik geloof dat ook wel, maar hoe ga je in deze tijd, met de kennis die je nu hebt, daarmee om?Hoe trek je positieve energie aan en hoe bescherm je je tegen “Ogri Ai”? Ik koos voor edelstenen. Ik hou van ze! Niet zo van blingbling, want dat is niet echt mijn ding (hey, dat rijmt ;). Edelstenen hebben een positieve wisselwerking met ons energieveld. Ze kunnen bijvoorbeeld comfort, bescherming, balans en genezing bieden. Ieder kristal/edelsteen/mineraal heeft haar eigen kwaliteiten. Tijdens de zwangerschap merkte ik dat mijn behoeften en fysieke-en mentale energieniveau anders waren dan voor de zwangerschap. Stenen waren voor mij een zachtaardig maar krachtig hulpmiddel tijdens de magische reis om een ​​nieuw leven ter wereld te brengen. Ik hoefde ze alleen bij mij te houden, en verder er niets voor te doen. Geen lichaamsbeweging, geen visualisatie, niet ergens naar te luisteren ofzo. Gewoon mijn eigen ding blijven doen. Er zijn dus stenen die een positieve energie meebrengen wanneer je zwanger bent. Ik draag een bepaalde steen als kettinghanger, draag maansteen oorbellen en een combinatie van verschillende stenen in een armband.

Een kleine tip, kies altijd stenen die resoneren met jouw intentie en vraag je af waarmee je wilt dat de steen je bijstaat? Hier zijn enkele populaire keuzes om te gebruiken tijdens deze mooie periode van de zwangerschap:

Maansteen: Mijn always favoriet. De vrouwelijke steen. Deze ondersteunt en versterkt de vrouwelijke energie, de maandelijkse cycli en kan je helpen bij vruchtbaarheid, conceptie, zwangerschap, geboorte en borstvoeding. Ze brengt de hormonen in balans, helpt bij het vasthouden van vocht en helpt bij een nieuw begin.

Adventurine: Vermindert ochtendmisselijkheid en verlicht brandend maagzuur en indigestie.

Amethist: Kalmeert stemmingswisselingen, verwijdert angstgevoelens en helpt geboortegerelateerde angsten los te laten. Het bevordert ook een goede nachtrust en vermindert slapeloosheid tijdens de zwangerschap.

Malachiet: Bekend als The Midwife’s Stone, kan het weeën stimuleren, weeën verlichten en een veilige bevalling vergemakkelijken.

Peridoot: Dient om het geboortekanaal te openen voor een gemakkelijkere, soepelere bevalling en om de emotionele overgang naar het moederschap te ondersteunen.

Zo zijn er nog veel meer. Het makkelijkst is eigenlijk om je geboortesteen te dragen. Die verhoogt altijd je vibe en daarmee ook die van de baby. Ik moet zeggen dat ik wel goede zorg neem voor deze bijzondere cadeautjes van Moeder Natuur. Denk aan reinigen en activeren. Of de stenen werkelijk mij geholpen hebben tijdens de zwangerschap, bevalling en postnatal… who knows? Ik voelde mij er prettig bij en vind ze ook gewoon mooi! Doe en draag dus wat je fijn vind, want: Where the mind goes, the energy flows!

Geschreven door Angela Ramsoedh

#HÏVAN

Hivancommunity is een platform om de positie van Hindoestaanse vrouwen in Nederland en Suriname te versterken. De focus ligt met name op het helpen van vrouwen die zich bevinden in verstikkende situaties, o.a. veroorzaakt door conservatieve denkbeelden, naar een vrij en geëmancipeerd leven. >> Lees meer